Henrik Stenson klättrade till en elfteplats sista dagen i golftävlingen i Shanghai. Världssjuan gick avslutningsrundan på 67 slag och delade placeringen med bland andra världstrean Rory McIlroy, Nordirland.

– Skönt att avsluta med fyra birdies sista fem och jag gjorde väl inte bort mig alltför mycket. Jag hoppas att trenden håller i sig, det verkar bli bättre och bättre, säger Stenson till Svensk Golf.

Vinnaren var oväntad. Russell Knox, Skottland, kunde tack vare en 68-runda hålla undan för en annan doldis, Kevin Kisner, USA, som var två slag bakom som tvåa. Segern gav 30-åringen en prischeck på 1,4 miljoner dollar, motsvarande tolv miljoner kronor.

Tävlingen i Shanghai är en av fyra tävlingar på herrtouren som samordnas av världens olika golftourer inklusive Europa- och USA-touren, vilket ger bästa möjliga startfält.

För amerikanen Jordan Spieth, som i år vunnit såväl US Masters som US Open, blev det till slut en delad sjundeplats. Placeringen räckte för att ta över förstaplatsen på världsrankingen från Jason Day, Australien, som stod över tävlingen då den krockade med födseln av hans andra barn.