Modo ligger näst sist i SHL, har förlorat sju raka matcher och bara spelat in tio poäng på 15 omgångar.

I tisdags kväll kom beskedet att kanadensaren Larry Huras och övriga tränare sparkas.

Redan på onsdagsmorgonen körde ersättarna, huvudtränaren Andreas Johansson och assisterande Fredrik Olausson, sitt första pass med laget.

På en pressträff efteråt var Johansson optimistisk:

– Jag tycker det är härlig utmaning och det finns kvaliteter som vi ska jobba på. Det finns mycket mer i den här gruppen och vi tror att det går att göra något väldigt bra.

Tror inte på 7–0

– Vi ska få in en stabilitet och en tydlig spelidé så att killarna får något att tro på. Sedan kanske vi inte ska tro att vi vinner med 7–0 borta mot Färjestad i första matchen, det räcker med 3–1.

Eftersom det är landslagsuppehåll har Johansson en vecka på sig innan återstarten av SHL, för Modos del borta mot Färjestad nästa torsdag.

Andreas Johansson tvingades i somras att avgå från HV71 sedan delar av spelartruppen och den sportsliga ledningen vänt sig emot honom. Han ansågs vara för hård och ord som mobbning användes till och med.

TT: Vad har du lärt dig av det som hände?

– Mycket självklart. Exakt vad vill jag hålla för mig själv. Det var en tråkig situation, jag har lärt mig mycket av det och det kommer jag att utnyttja till min fördel den här gången. Sedan har jag också lärt mig vem jag är och står för mina värderingar. Det kommer jag aldrig att ändra på, sade han.

Positiv Skröder

I tisdags landade också stjärnbacken Noah Welch – svensk mästare med Växjö i våras – som blir en viktig kugge i ett lag som läckt som ett såll bakåt. Forwardsveteranen Per-Åge Skröder var positiv efter första träningen:

– Det var en bra träning, han vill ha fart och fläkt och det var det. Det blir spännande.

TT: Var det rätt att byta tränare?

– Det ligger ovanför våra huvuden. De som styr och ställer i Modo känner av vad de vill. Tio poäng på 15 matcher är under det vi vill. Det är en tuff bransch.