Efter de två målen som sänkte HV71 seglar backförvärvet Linus Hultström, ursprungligen från Vimmerby, upp som Djurgårdens bästa målskytt i SHL i år. Sex fullträffar har redan kommit från Hultströms klubba.

– Det är bara att fortsätta göra ännu mer mål nu då, säger 22-åringen som noterades för tio SHL-mål i Leksand förra säsongen.

Nu gav han Djurgården en drömstart inför 7 054 åskådare hemma på Hovet. Oscar Sundh drog på sig en klantig utvisning i offensiv zon och Djurgården behövde bara sjutton sekunder i numerärt överläge innan Hultström skickade in 1–0 bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

Då visade matchklockan 2.42 i första perioden.

– Det var skönt att få in en tidigt, både laget och publiken fick mycket energi av det målet, säger Linus Hultström.

Sent avgörande

Hultströms och matchens andra mål dröjde tills bara drygt en minut återstod av slutperioden, när Djurgården utnyttjade ett nytt numerärt överläge.

– Jag tycker att vi spelade bra i 60 minuter, vi har haft lite problem med det i föregående matcher. Visst, vi kanske släppte in HV lite för mycket på slutet. Men jag tycker att Mantas (Armalis, målvakten) spelade bra där bak och spelar bra defensivt. Så det är en bra match, säger matchhjälten.

TT: Extra skönt för en smålänning att slå HV?

– Så är det absolut, det är speciellt att möta dem. Det var skönt att ta revansch för matchen i Jönköping också.

Segersvit bröts

För ett blekt HV71 – som hade ett Filip Sandberg-skott i stolpen vid ställningen 0–1 i tredje perioden – innebar förlusten att laget kom ned på jorden igen efter fyra raka segrar. Djurgården var snabbare och smartare och snurrade ofta friskt i HV-zonen. Med lite bättre effektivitet kunde stockholmarna ha avgjort matchen tidigare.

– Jag är jätteglad totalt sett över lagets insats, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Tisdagens trepoängare gör att Djurgården befäster åttondeplatsen i tabellen och nu har sex poäng ned till nian HV. Djurgården har hittills tagit 14 av 18 möjliga poäng på hemmais.

– Vi får mycket hjälp av publiken som ger oss ett "go" här hemma. Kan vi fortsätta så här så ser det bra ut, säger Linus Hultström.