Fakta: Chelseas säsongsstart

Efter förra säsongens ligaguld har Chelsea haft en tung höst på flera fronter.

Premier League: Förlusten mot West Ham var den femte på bara tio matcher. Chelsea ligger på 15:e plats med elva poäng – och lika många poäng är det upp till Manchester City och Arsenal i tabelltoppen.

Champions League: Har inlett mediokert och ligger trea bakom Porto och Dynamo Kiev när gruppspelet har kommit halvvägs. Enda segern har kommit mot jumbon Maccabi Tel Aviv, men Chelsea har i alla fall två hemmamatcher kvar.

Ligacupen: Den senaste plumpen i protokollet kom i tisdags när Chelsea förlorade åttondelsfinalen mot Stoke efter straffar. Eden Hazard blev Londonlagets syndabock när han missade sitt försök från elva meter.

Efter vårens ligaguld satt José Mourinho säkert på tränarposten i Chelsea när den här säsongen började.

Inför lördagens hemmamatch mot Liverpool är läget minst sagt annorlunda.

Helgens derbyförlust mot West Ham gör att Chelsea ligger på 15:e plats i ligan – elva poäng från serieledning – och som om inte det vore nog slogs laget ut i ligacupen av Stoke i tisdags.

Hos engelska bookmakers har José Mourinho seglat upp som favorit till att bli näste Premier League-tränare att få sparken. Det spekuleras i att "The Special One" inte har råd med ännu en förlust när Jürgen Klopps Liverpool kommer på besök, även om både klubben och spelarna utåt sett har backat upp Mourinho.

– Vi blev mästare tillsammans förra säsongen och han är verkligen en stor manager. Självklart vill jag inte att han ska lämna, det tror jag ingen spelare vill, sade anfallaren Loïc Rémy till Evening Standard efter förlusten mot Stoke.

Precis som Liverpool har Chelsea skadebekymmer. Målfarlige Diego Costa är ett frågetecken efter att ha fått kliva av med en revbensskada mot Stoke.