Reine Almqvist tog två kliv upp för ståltrappan, lade ena handen på räcket och omringades snabbt av ett tiotal journalister. Sedan skickades frågorna fram i rask takt och fotbollslandslagets spion duckade lika kvickt och fint för i princip varenda en.

Några svar gav dock spionen Almqvist.

– Danmark är framför allt ett spelande lag med bra passningsspel och med fart. Det är det vi måste få stopp på, sade han alldeles innan Sveriges sista förberedande träning inför lördagens möte på Friends Arena.

– Vi hoppas att vi kan få ett bra försvarsspel, så att vi framför allt kan straffa dem på deras passningsspel och deras sätt att spela.

Tror på 4–4–2

Almqvist utvecklade också vad som är viktigt i matcher mot lag med 4–3–3-uppställning:

– Tycker inte att det har någon betydelse om de spelar med tre, fyra eller fem. Vårt spel är det viktigaste men det är klart att vi har koll på det vi bör ha koll på, sade han.

– Sedan är jag inte säker på att det blir tre mittfältare, det är mer en släpande anfallare så det blir som ett 4–4–2 på något sätt. Blir normalt spel.

Viktigt med bra start

De fyra senaste matcherna mot Danmark har Sverige klivit av planen utan att ha gjort något mål. Nu ska det finnas klara direktiv hur bollen ska transporteras genom lagdelarna och vad det är för brister i det danska spelet som ska utnyttjas.

Men det var information som Reine Almqvist inte delade med sig av.

– Nja... Det behåller vi nog för oss själva. Men det är klart att alla lag har sina bra och dåliga sidor, sade han.

Två saker var han dock tydlig med: matchinledningen blir viktig, precis som det är att få till försvarsspelet.

– Starten sätter alltid prägel på matchen och får vi en bra start är det otroligt viktigt, sade han.

– Vi är hemma på Friends och vi har fokuserat mycket på hur vi ska göra, samtidigt som vi har lagt viss tid på att få vårt lag att fungera defensivt. Det är också viktigt.