David Mitov Nilsson, Andreas Hadenius, Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Alexander Fransson, Christopher Telo, Gentrit Citaku och Christoffer Nyman. Alla är de fostrade i IFK Norrköping – det svenska mästarlaget 2015.

– Detta smakar för jäkla bra. Helt sjukt, säger målvakten David Mitov Nilsson till TT.

Han höll sin nionde nolla för säsongen när guldet säkrades i Malmö. I en för honom speciell matchtröja.

– Svart är min favoritfärg och jag har haft den här tröjan två gånger tidigare. Det är fina nollor mot IFK Göteborg och Hammarby med den här tröjan, säger Mitov Nilsson.

"Spelat bästa fotbollen"

I år har Norrköpingsmålvakten även fått göra debut i landslaget – för Makedonien. I somras bytte han landslag, hans mor är född i Makedonien.

– Det här året har flutit på så jäkla bra – sedan första dagen på försäsongen. Vi har trott på det hela tiden, säger 24-åringen.

TT: Varför vinner ni SM-guld?

– Vi har spelat bäst fotboll. Vi har spelat en fotboll som handlar om bollinnehav och skapat mycket chanser. Det är jäkligt kul när motståndare säger att vi spelar bäst och vackrast fotboll. Vi har vågat hela tiden och inte anpassat oss efter något motstånd, säger Mitov Nilsson.

Först att hamna i strålkastarljuset bland Norrköpingsspelarna på Swedbank stadion var högerbacken Linus Wahlqvist. I den femte minuten fick han en ful eftersläng av MFF-kaptenen Markus Rosenberg, som blev utvisad.

– Efter utvisningen klarade vi av att hålla i bollen lite mer. Det hjälpte, säger 18-årige Wahlqvist.

"Bjuda tillbaka"

Runt 6 000 åskådare på Swedbank stadion bar Norrköping fram till SM-guldet. Redan innan avspark sprang Norrköpingsspelarna fram och tackade klacken.

– De har funnits där hela säsongen och vi gör det här tillsammans. Spelare, ledare, fans – allihop. Det är fantastiskt roligt. Underbart att få bjuda tillbaka med ett SM-guld. Det är 26 år sedan, säger Linus Wahlqvist.

Förra sommaren var just Malmö FF och ryckte i den lovande högerbacken. Skåningarna fick dock nobben.

– Helt rätt beslut, säger Linus Wahlqvist med ett leende.