Fakta: Katastrofen på Hillsborough

Den 15 april 1989 omkom 96 människor och 200 skadades på Hillsborough i Sheffield, under FA-cupmatchen mellan Liverpool och Nottingham Forest.

De flesta klämdes ihjäl när folk vällde in till en redan fylld sektion på en läktare. De som stod längst ned pressades mot kravallstaket som skilde läktaren från planen.

Katastrofen ledde till att kravallstaketen monterades ned på engelska fotbollsarenor.

Polismästaren i engelska South Yorkshire, David Crompton, stängs av på obestämd tid efter att regionens poliskår fått ansvaret för läktarkatastrofen i Hillsborough 1989.

På tisdagen fastslog en jury i Storbritannien att misstag från polisens sida föranlett tragedin under FA-cupmatchen mellan Liverpool och Nottingham Forest på Hillsborough-stadion i Sheffield 1989 då 96 personer omkom.

I samband med domen sade den brittiska åklagarmyndigheten att det skulle övervägas om någon person eller organisation skulle ställas tills svars. Nu har det fastslagits.

På onsdagen meddelade South Yorkshire-regionens polischef Alan Billings beslutet och sade att Crompton stängs av "i ett försök att rädda folkets förtroende".

– Jag har inget annat val än att stänga av David från hans tjänster som polismästare i South Yorkshire, sade han.

David Crompton har varit polismästare i South Yorkshire sedan 2012 och skulle ha gått i pension i november.