Det var inga större problem att utse främste bortaspelare när Brynäs 3–0-vann mot Malmö. Målvakten Bernhard Starkbaum, 29, fixade Gävlelagets första nolla i SHL-hockeyn denna säsong när han räddade 33 hemmaskott i Malmö Arena.

– Vi gör en bra match. Den andra var kanske inte lika bra som vi ville, men i den tredje perioden gör vi ett riktigt bra jobb. Vi höll spelet borta från vårt mål och lade puckar bakom deras försvar, sade Starkbaum.

"Fantastisk"

Brynäs fick maximal utdelning på sin bortaturné i Skåne. I torsdags vann Gävlelaget med 5–1 mot Rögle och då räddade Starkbaum 33 av 34 skott.

– Han har varit fantastisk de här två matcherna och hållit kvar oss i matcherna när det har blåst litegrand. Han är en bidragande orsak att vi kan ta sex poäng här, sade Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Matchbilderna i Malmö och Ängelholm var i princip identiska med ett hemmalag som skapade flest chanser och ett effektivt Brynäs som gjorde målen.

– Det var exakt samma match, sade Berglund och fick medhåll av Starkbaum.

– Båda lagen lade många puckar mot mål och hade alltid en eller två spelare framför mål. Men vi höll oss till vår matchplan. Vår defensiv gjorde ett kanonjobb med blockande skott, sade den 29-årige österrikaren som gör sin tredje säsong i Brynäströjan.

Offensivt var det centern Greg Scott och backen Mathias Porseland som visade vägen med sina mål under den första perioden. Pathrik Westerholm satte sedan trean i tom kasse i slutskedet när tabelltrean tog sin tredje raka bortaseger.

– Bortaspelet funkar bra, även om vi inte spelmässigt gör det så bra de två första perioderna mot Malmö.

Vann skotten stort

Hemmalaget vann skotten med 33–19, men såväl målramen som Starkbaum var i vägen.

– Tittar man på kolumnerna ser det bra ut förutom på målsidan, sade assisterande tränaren Andreas Hadelöv när han blickade ner mot statistikbladet efter matchen.

I tredje perioden lyckades hemmalaget aldrig skapa något tryck mot Brynäsmålet.

– När man inte får utdelning börjar man leta alternativ och då får man inte de chanserna man vill ha, sade Hadelöv.