Fakta: Så spelas singlarna

18.04 (svensk tid): Patrick Reed–Rory McIlroy.

18.15: Jordan Spieth–Henrik Stenson.

18.26: JB Holmes–Thomas Pieters.

18.37: Rickie Fowler–Justin Rose.

18.48: Jimmy Walker–Rafa Cabrera Bello.

18.59: Phil Mickelson–Sergio Garcia.

19.10: Ryan Moore–Lee Westwood.

19.21: Brandt Snedeker–Andy Sullivan.

19.32: Dustin Johnson–Chris Wood.

19.43: Brooks Koepka–Danny Willett.

19.54: Matt Kuchar–Martin Kaymer.

20.05: Zach Johnson–Matthew Fitzpatrick.

Stenson har tillsammans med Justin Rose vunnit endast ett av mötena med Spieth och Patrick Reed på Hazeltine. Men framförallt den andra amerikanska segern, i lördagens bästbollmöte, kom nästan enbart tack vare en briljant Reed. Spieth spelade samtidigt riktigt svagt.

Svensken får därmed räkna med favoritskapet i singelmatchen mot 23-åringen, där en seger för Stenson vore enormt viktig i Europas jakt på USA.

Hemmalaget leder med 9,5–6,5 och behöver ta minst fem poäng i de tolv singlarna för att vinna landets första Ryder Cup sedan 2008. Europa behöver samtidigt minst 7,5 poäng för att lyckas behålla bucklan.

Taktiken i Europa-kaptenen Darren Clarkes laguttagning är tydlig. Han har placerat ut sina starkaste kort i de första matcherna, för att om möjligt få Europa att knappa in tidigt och få USA i gungning.

USA:s kapten Davis Love III sparar flera starka spelare till de sista matcherna, men skickar ut sitt starkaste kort – Patrick Reed – direkt i första matchen. Där väntar en riktig stjärnfajt mot Europas ankare Rory McIlroy.