Fakta: USA-tourens slutspel

USA-tourens slutspel, Fedex Cup, omfattar fyra tävlingar som spelas i augusti och september. Spelarna får poäng utifrån resultaten i säsongens tidigare tävlingar och samlar på sig ytterligare poäng i slutspelet.

I finaltävlingen får bara de 30 bästa på rankningen vara med. Till den sista tävlingen stryks tidigare intjänade poäng. Omseedningen gör att alla 30 har en teoretisk chans att vinna sammanlagt i slutspelet och de fem första har allt i egna händer.

Slutspelet har en prispott på 35 miljoner dollar, motsvarande 292 miljoner kronor. Vinnaren får 10 miljoner, tvåan 3 miljoner och trean 2 miljoner dollar. Dessutom har varje tävling 8,5 miljoner dollar i prispengar att fördela. Henrik Stenson vann totalsegern för tre år sedan.

Årets kvarvarande tävlingar:

2–5 september: TPC Boston, Norton.

8–11 september: Crooked Stick GC, Carmel.

22–25 september: East Lake GC, Atlanta.

Henrik Stenson tvingades bryta förra veckans tävling på Bethpage, på grund av knäsmärtor. Men efter att en magnetkameraundersökning gett lugnande besked finns svensken med i startfältet när PGA-tourens slutspel går vidare.

Stenson vann tävlingen 2013 och blev tvåa förra året efter en tuff duell med Rickie Fowler om segern.

– Jag hoppas kunna vara vass med järnen, som jag har varit tidigare gånger som jag har spelat bra här, säger Stenson i en intervju på PGA-tourens Facebook-sida.

Den 40-årige The Open-vinnaren och OS-tvåan går i samma boll som Bubba Watson och Jason Dufner. Trion slår ut på TPC Boston-banans första tee klockan 15.15, svensk tid, i tävlingen som för ovanlighetens skull inleds på en fredag.

– Det vore fint att få en liten revansch efter att ha blivit tvåa förra året, säger Stenson.

– Men det har varit en lång sommar. Jag känner väl kanske inte att energinivåerna är där de borde vara, men jag ska göra allt jag kan för att vara med och slåss om det på måndag.