Celta Vigo har inlett årets La Liga-säsong imponerande, med endast en förlust på tio matcher, och supportrarna har börjat drömma om en topplacering i ligan.

Men hemma mot Valencia på lördagseftermiddagen kom ett riktigt tufft uppvaknande.

Gästerna vann med klara 5–1, efter två mål vardera av lagkaptenen Daniel Parejo och den spanska landslagsmannen Paco Alcácer, och ett av tysken Shkodran Mustafi.

John Guidetti inledde som vanligt på bänken för Celta. När Alcácer satte 3–1 i upptakten av andra halvlek, efter en jättemiss av ytterbacken Jonny, trodde nog många att svensken skulle äntra planen i jakten på hemmamål.

Men Guidetti fick vänta fram till den 74:e minuten innan han byttes in.

Väl inne på planen stod svensken för en anonym insats. Han sprang mycket, precis som alltid, men lyckades inte skapa några rejäla reduceringschanser för sitt lag.

Celtas danske landslagsman Daniel Wass, som är uttagen till playoffmatcherna mot Sverige, spelade från start och byttes ut efter dryga timmens spel.

I och med förlusten missade Celta Vigo chansen att kliva upp på samma poäng som Real Madrid och Barcelona, som dock båda har spelat en match mindre, i tabelltoppen.