Fanny Pekkari nåddes av beskedet om att strejken var ett faktum först att ha kört de 25 milen från hembyn Tärendö i Pajala till Kallax flygplats i Luleå.

– Vi såg det på nätet då, säger hon.

Men efter att den första, ytterst kortvariga, chocken lagt sig bestämde hon och hennes kamrater snabbt att göra allt för att ta sig från Norrbotten till Frankrike och EM.

– Vi ska se matchen, kosta vad det kosta vill, säger hon när TT når henne på Arlanda flygplats dit hon lyckades ta sig efter nio timmar i en hyrd, silverfärgad Volvo V 70.

– Det var den sista bilen de kunde hyra ut på Kallax, säger Fanny Pekkari som fick köra nästan hela sträckan från Luleå till Arlanda eftersom de flesta av hennes kamrater redan hade korkat upp EM-ölen.

Nu ska gänget flyga vidare till Paris via Oslo och EM-äventyret där hon redan förberett sig med blågul Pippi Långstrump-peruk och en matchande svensk tröja med Zlatan Ibrahimovics nummer tio.

– Jag är otroligt glad över att vi kommer i väg nu. Det blir också med SAS, men jag tror att det planet kan flyga eftersom det är utländsk besättning, säger Fanny Pekkari.