Fakta: Pia Sundhage

Ålder: 56 år.

Meriter som tränare: OS-guld med USA 2008 och 2012, OS-silver med Sverige 2016.

Utsedd till årets damtränare i världen 2012.

Förbundskapten i Sverige sedan 2012. Har kontrakt till årsskiftet.

Mitt i allt silverfirande och eventuellt guldsörjande efter den knappa finalförlusten mot Tyskland var frågan till Pia Sundhage oundviklig.

Hennes kontrakt går ut vid årsskiftet. Hon har tidigare uttryckt missnöje över att hon får jobba så lite som tränare i jobbet som förbundskapten.

Så vill du fortsätta och förlänga ditt kontrakt med fotbollsförbundet, Pia Sundhage?

– Jag tänker inte alls på det egentligen. Just nu vill även jag verkligen njuta av det här silvret, jag är väldigt stolt över det, säger hon först.

Måste välja

Och sedan:

– Jag har sagt till mig själv att jag måste välja. Antingen acceptera förutsättningarna som förbundskapten. Eller gå vidare till något annat.

Och på frågan om hur långt ett nytt kontrakt skulle kunna gälla, över EM nästa sommar eller i flera år, håller hon också öppet för flera alternativ.

Sundhage säger dock att hon ser intressanta ting med det landslag som just tagit OS-silver.

Finns potential

– Det finns saker och ting i spelet som jag tycker är spännande, som lockar en del. Jag tänker på spelare och spelaregenskaper som finns i det här laget som jag tror att vi kan jobba lite med. Vi har faktiskt speed i laget, vi utnyttjar inte det till fullo tyvärr. I dag var det väldigt roligt, vi spelar en fotboll som jag kan se bli riktigt bra.

– När vi samlades i ring efteråt sade jag till tjejerna att vi ska vara stolt över den väg vi har tagit hit, att vi har gjort det tillsammans och att jag tycker att det är en nödvändighet att verkligen glädjas åt silvret. Spelet är så bra, det är så lätt att man blir besviken, tappa inte chansen att njuta av silvret.