Vindarna fortsätter att ställa till det för OS-roddarna i Rio. Söndagens återkval, med bland andra Sveriges Anna Malvina Svennung på 2 000 meter, fick ställas in helt på grund av blåsten.

– De kunde inte garantera säkerheten. Folk vurpade flera gånger, säger Svennungs tränare och make Petter Ljungström.

– I och med att det var så här på junior-VM förra året också så är det nog ingen väderkänslig placering av banan, den är kanske inte optimal för att få stabila förhållanden. På två minuter kan det gå från blankt vatten till vind.

Det svenska teamet har redan trixat och fixat en hel del efter lördagens stökiga försök, då Svennung var en av de som inte alls fick till det på grund av blåst och att båten tog in vatten.

– Vi har höjt riggen och årtullarna lite så att de ska komma fria från vattnet. Sedan har båttillverkaren gjort skydd för att vattnet inte ska forsa in lika lätt.

– Och den stora grejen är att vi har ruggat hennes handtag väldigt mycket. Hon fick inget grepp om årorna när det var så mycket vatten, och hade kramp i underarmarna sista 1 000.

Anna Malvina Svennungs återkval flyttas nu fram till måndagen. Preliminärt klockan 15.20, svensk tid, ror hon om en kvartsfinalplats.