Fakta: Handbollsdamernas program

Lillehammer/Gjøvik, Norge, 26-29 november: Fyrnationsturnering, Ryssland (lördag), Norge (söndag).

Eslöv, onsdag 2 december: Rumänien.

Naestved, Danmark, VM: 5 december Angola, 6 december Polen, 8 december Nederländerna, 9 december Kina, 11 december Kuba.

Turneringen är en viktig del i uppladdningen inför VM i Danmark som inleds den 5 december och där Nederländerna är ett av lagen Sverige ställs emot i gruppspelet.

– Det blev en lite speciell match just för den sakens skull. Inget av lagen ville visa alla sina kort, men vi svarade för en riktigt stabil insats, säger Thomas Sivertsson.

Efter en flygande start med tremålsledning efter tre och en halv minut släppte svenskorna aldrig initiativet i från sig och segern var aldrig i fara.

– Vi startade matchen riktigt bra, inte minst försvarsmässigt. Vi hade visserligen en lite sämre period i slutet av första halvlek, men jag är mycket nöjd med hur vi tog tag i matchen igen efter paus och ryckte i från, säger Thomas Sivertsson.

Filippa Idéhn och Johanna Bundsen vaktade det svenska målet var sin halvlek och fick högt betyg av förbundskaptenen. Offensivt imponerade i synnerhet Louise Sand som gjorde sex mål från sin vänsterkant.

– Vi har bara genomfört två träningar hittills och med tanke på det fungerade spelet riktigt bra. Nu gäller det att fortsätta gnugga på detaljer och få spelarna att hitta tajmingen i samspelet, säger Thomas Sivertsson.