Sverige spelade landskamp mot Ryssland i Halmstad så sent som i torsdags. Då vann svenskarna med hela nio måls marginal.

Det blev en betydligt jämnare match när lagen ställdes mot varandra igen i match om tredje pris i turneringen i polska Gdansk. Sverige förde visserligen matchen och hade ett målmässigt överläge från ställningen 5–5 och framåt, men ryssarna tappade aldrig riktigt taget och hade en storspelande målvakt i Vadim Bogdanov. Lukas Nilsson svarade för åtta mål, varav fyra på straff och blev utsedd till lagets bästa spelare. I målet bidrog Andreas Palicka till seger med många förnämliga parader.

Fler skador

"Mot Spanien var vi lite för snälla, men idag gaskade vi upp oss rent generellt. Det var lite bättre attityd och kaxigare", sade förbundskaptenen Staffan Olsson till svenskhandboll.se.

Den svenska skadelistan blir allt längre. Lagkaptenen Jonas Källman utgick med en armskada efter tolv minuters spel och Viktor Östlund drabbades av en "lårkaka" i den andra halvleken. Niclas Ekberg fick känning i ett knä under förlustmatchen mot Spanien i lördags och spelade inte.

"Jag tror att vi kan ha börjat med en av de yngsta laguppställningar vi haft i ett A-landslag på nio meter. Det är klart att det saknas lite internationell hårdhet i försvarsspelet, men det blev ett positivt besked rent generellt", sade Staffan Olsson.

EM i januari

Fyrnationsturneringen är ett i led i uppladdningen inför EM som avgörs i Polen i januari. Där ställs Sverige mot Slovenien, Tyskland och Spanien i ett tufft gruppspel. EM-truppen tas ut den 18 december.

Förberedelserna inför mästerskapet består sedan av en dubbellandskamp mot Tjeckien, samt en turnering i Spanien där också Polen, Qatar och Spanien deltar.