I mitten av den första perioden satte Dylan Larkin 1-0 målet för hemmalaget, framspelad av Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg. 2-0 målet kom i den andra perioden efter att Gustav Nyquist spelat fram Tomas Tatar. En annan svensk presenterade sig sedan i den andra perioden. Nu var det Minnesotas tur att göra mål och det genom Jonas Brodin, som gjorde sitt andra mål för säsongen.

I tredje perioden noterades Nyqvist för ytterligare en assist tillsammans med Jonathan Ericsson då Riley Sheahan gjorde 3-1 målet för Red Wings. I mitten av slutperioden satte sedan Minnesotas finländare Mikael Granlund slutresultatet 2-3.

Red Wings ligger lika med Philadelphia Flyers, som emellertid har två matcher mindre spelade, vilket kan bli avgörande i kampen om en slutspelsplats. Detroit ligger en poäng bakom Boston Bruins i kampen om en tredje plats i Atlantic Division.

– Under de senaste åren har det varit så att vi har fått slå oss fram till slutspelet och det är inte annorlunda i år, säger Gustav Nyquist till nhl.com efter matchen.

– Vi vet att vi har ödet i egna händer. Vi ska möta dem (Bruins, nästa torsdag i Boston). Så länge vi fortsätter att vinna är det bra, säger han.