Varken Erik Hamrén eller hans danska förbundskaptensmotsvarighet Morten Olsen tror att kampen på Parken kommer gå så långt som till ett straffavgörande.

– Min ambition är att det inte ska gå till straffar, säger Hamrén, som inte har låtit sina mannar träna extra från elvameterspunkten inför tisdagens avgörande.

Om det ändå skulle krävas straffar tar Hamrén inte ut vilka som ska slå dem förrän det blir aktuellt.

"Gäller att vara ärlig"

De flesta svenska fotbollsfans minns nog hur en något ofrivillig Olof Mellberg stegade fram till straffpunkten i den sjätte omgången i kvartsfinalen mot Nederländerna i EM 2004 – och sköt bollen klart inom räckhåll för målvakten Edwin van der Saar. Och Sverige åkte ur EM.

– Det är ett mentalt spel. Det är en sak att göra det på träning, och en helt annan att grej när du har fullsatta läktare och det är en EM-biljett som står på spel, säger Sebastian Larsson.

– Det gäller att vara ärlig tror jag, som spelare, om du vill ta en eller inte.

Byter inte ut Isaksson

Den andra aspekten av en straffläggning är målvaktsspelet. Där har Sveriges givne förstemålvakt Andreas Isaksson en dyster statistik, och släppte i kvalet så sent som mot Österrike in en straff slagen av David Alaba.

På Sveriges bänk finns AIK-målvakten Patrik Carlgren som blev guldhjälte i finalen i U21-EM i somras.

Erik Hamrén säger dock att han inte har några planer på att göra som Louis van Gaal i VM förra sommaren. Den då nederländske förbundskaptenen bytte i kvartsfinalen mot Costa Rica oväntat in Tim Krul i målet. Något som skulle visa sig bli avgörande.

Hamrén känner sig i stället inspirerad av att Sverige lyckades både göra mål på och besegra Danmak i lördags.

– Det är dags nu. Vi har brutit några trender och nu är det dags för "Isak" också. Jag tror på att "Isak" ska bryta någon trend nu också. Sedan får vi självklart titta på vad vi har för möjligheter till byten och så, men det är inte något jag tänker på, säger Hamrén.