Fakta: Så spelas DC-matchen

Fredag:

Elias Ymer (världsrankning 150)–Thiemo de Bakker (142).

Mikael Ymer (662)–Robin Haase (65).

Lördag:

Isak Arvidsson/Fred Simonsson–Tim van Rijthoven/Jean-Julien Rojer.

Söndag:

Elias Ymer–Robin Haase.

Mikael Ymer–Thiemo de Bakker.

20-årige Elias Ymer öppnar DC-kampen på Båstad-gruset mot Thiemo de Bakker, en spelare han tidigare har slagit i ett av deras tre möten.

– Det kanske blir lite av en nyckelmatch. Det hade varit fantastiskt att få en bra start, otroligt viktigt för oss som lag men också för Elias, säger "Fidde" Rosengren.

Han säger att Elias Ymer har sett ut att vara "djävulskt laddad" under träningarna och hoppas att svensken också ska få ut spelet när det är match.

– Spelmässigt och slagmässigt finns det där. Men tennis handlar inte bara om forehand och backhand, otroligt mycket sker norr om axlarna. Man har sett klart och tydligt att Elias inte riktigt har trott på sig själv på slutet, han har inte riktigt kunnat knyta ihop säcken när han har fått lägena.

18-årige Mikael Ymer, för första gången i DC-laget samtidigt som storebrorsan, möter 65-rankade Robin Haase i fredagens andra match. I dubbeln ställer Sverige, i avsaknad av bland andra Robert Lindstedt, upp med Isak Arvidsson och Fred Simonsson.

Vid seger mot Nederländerna blir Sverige kvar i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Vid förlust tvingas laget möta Israel i oktober i en avgörande nedflyttningsmatch.

– Det är fruktansvärt viktigt, vi vill vara kvar i den här divisionen, säger Rosengren.