Gasa eller bromsa? Det var en fråga som en trio landslagsspelare fick svara på under den korta stund journalisterna fick stå vid sidan av gräsmattan i Parken i Köpenhamn.

Svaren var samstämda.

Erik Johansson, Andreas Granqvist och Jimmy Durmaz tror att Sverige måste visa mod och våga spela offensivt. Dels för att få vila med boll, dels för att ett bollskickligt Danmark inte ska få göra vad de vill.

– Förmodligen kommer de gå rätt hårt ut från början. Men man får känna av lite hur högt man vågar stå. Det är anpassningar hela tiden, säger Erik Johansson.

Linjerna viktiga

TT: Vad blir viktigt i defensiven?

– Tror det blir viktigt att hålla ihop linjerna. Kommer de in mellan oss och får vända upp, då blir de farliga, säger han.

I och med Mikael Antonssons ljumskskada väntas Erik Johansson ta klivet in i starelvan och bilda mittlås tillsammans med Andreas Granqvist. Där blir en av duons uppgifter att hålla kolla på en viss anfallare.

– Som vanligt handlar det om att se upp med (Nicklas) Bendtner för oss som spelar centralt, säger han, och betonar på nytt att EM-kvalavgörandet inte bara handlar om det defensiva för att "skydda" 2–1-segern från Friends Arena.

"Har en grundidé"

Sverige måste även gasa.

Tankar som delas av Andreas Granqvist och Jimmy Durmaz.

– Vi har en grundidé och vi pratade mycket om det inför förra matchen, att kanske sätta den rakare bollen i ett tidigare skede och vinna andrabollarna högre upp i banan och därifrån starta vårt spel. Vi lyckades väldigt bra med det, och då fick vi danskarna att droppa av lite tidigare och hade utrymme att spela in emellan dem, säger Granqvist.

– Vi ska variera vårt spel, det var det vi tappade lite sista kvarten. Ofta vann vi kanske bollen, men vi klarade inte att spela oss ur det så de fick tillbaka bollen ganska snabbt och då blir det tufft.

Durmaz:

– Jag tror inte att vi kommer att tänka på att spela försiktigt. Vi kommer att köra framåt, som vi gjorde i Stockholm. Fortsätta, fortsätta, fortsätta att skapa chanser, säger han.

– Vi kommer att få kontringslägen och när vi får dem är vi väldigt bra. Vi hade bra kvalitet i de lägena.