Fakta: Åttondelsfinalerna

Onsdag

Kif Örebro–Paris Saint-Germain

Lillestrøm–Frankfurt

Twente–Barcelona

Atlético Madrid–Lyon

Chelsea–Wolfsburg

Brescia–Fortuna Hjørring

Torsdag

Verona–Rosengård

Slavia Prag–Zvezda Perm

Efter korsbandsskadan 2013 och den mödosamma vägen tillbaka i fjol har Michelle de Jongh hittat helt rätt i år.

Den 18-åriga talangen har varit ordinarie i Kif Örebro hela säsongen, tog EM-guld med F19-landslaget i somras och har i höst fyllt luckan efter Lisa Dahlkvist i klubblaget.

Det räckte inte till priset för Årets genombrott i Globen i måndags (det gick till Linköpings Stina Blackstenius), men 2015 har ändå varit rena galasäsongen för de Jongh.

– Det är en stor ära att bli nominerad över huvud taget. Och oavsett pris har jag fått ett stort genombrott i år, säger hon till TT.

Matchat mot killar

Allsvenskan avslutades för nära fyra veckor sedan. Kif Örebro har tränat hårt och matchat mot killar för att hålla uppe tempot.

Men för fort får det inte gå. Det är en av sakerna Michelle de Jongh lärt av Lisa Dahlkvist.

– Jag är väldigt intensiv och vill göra saker snabbt. Men det behöver inte gå i 140 kilometer i timmen hela tiden. Det blir fel lite oftare då, säger hon.

Efter en på många plan bekymmersam säsong – Hanna Folkessons knäskada, pressad ekonomi, Lisa Dahlkvists flytt – hoppas klubbledningen på publikrekord mot Paris Saint-Germain på onsdagen. Det gamla, 5 172 åskådare, är från Umeås besök 2005.

För spelarna blir det en fantastisk slutpunkt på säsongen.

– Vi har försökt fokusera på det vi kan påverka, spelet på planen. Det här blir bästa möjliga avslutning, säger de Jongh.

"Alla chanser"

Paris Saint-Germain, som förutom Dahlkvist också har Caroline Seger och Kosovare Asllani i laget, gick till final i Champions League i våras (förlust mot Frankfurt).

Ändå menar de Jongh att Kif Örebro har goda chanser att ta sig till kvartsfinal.

– Det är fifty-fifty. Det står 0–0 från början. Vi har alla chanser i världen, säger hon.

Dahlkvist, vars sambo Jessica precis har fött parets barn, tror på hårt motstånd.

– Det är blandade känslor. Först blev jag väldigt glad när jag såg att vi skulle få möta Örebro, men rent fotbollsmässigt kommer det att bli en riktigt tuff match, säger hon till SVT.