Fakta: Fajten om STCC-titeln

Ställningen inför säsongens sista STCC-helg:

1) Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, 289 poäng.

2) Robert Dahlgren, do, 267.

3) Björn Wirdheim, Flash Engineering, 187.

4) Daniel Haglöf, PWR Racing, 185.

5) Johan Kristoffersson, do, 185.

Som vanligt körs tre poänggivande lopp – först fredagens kval och sedan lördagens två race. Seger ger 25 poäng, andraplats 18 och tredjeplats 15.

Varje förare får räkna bort sin sämsta helg. Räknar man bort den i nuläget står Göransson på 265 poäng (289 minus 24) och Dahlgren på 249 (165 minus 18).

Det är han som leder totalt, med 289 poäng mot Dahlgrens 267, och har greppet inför avgörandet på Knutstorp under fredagen och lördagen. Vinner Göransson blir han historisk som den ende föraren med fem STCC-titlar.

– Det har varit hela målsättningen i år och det skulle betyda väldigt mycket för mig. Det vore en krona på verket över vad jag åstadkommit i STCC, säger den 38-årige Volvoföraren till stcc.se.

På Solvalla senast var det heta känslor. Då körde Richard Göransson på Robert Dahlgren, som tvingades bryta första heatet och fick en tung nolla i protokollet.

– Det blev fel på Solvalla och Richard gick över gränsen tycker jag, säger Dahlgren till stcc.se.

– Jag hoppas på en snygg fajt, men jag kan lova att jag kommer att köra hårt. Det är en titel som står på spel och det är ju det här man kämpar för.

De 22 poäng som skiljer mellan förarna är i praktiken bara 16 eftersom man får räkna bort sin sista helg under säsongen. Som mest kan en förare få 75 poäng under en helg.