– Fotbollen sätts i ett helt annat perspektiv, säger Kim Källström, som tillbringat flera av sina proffsår i franska Lyon.

– Det blev väldigt annorlunda stämning under dagen, samtidigt som måste fokusera på det vi ska göra. Alla våra tankar under dagen gick ju till alla drabbade i Paris.

Svårt att finna ord

Mikael Antonsson beskriver hur han upplevde den märkliga matchdagen:

– Det är hemskt, det är hemskt. Jag gick och lade mig rätt tidigt i går för att ladda för matchen, och sedan när jag vaknade hade jag många meddelanden och det var fullt på sociala medier. Nej… Det är hemskt.

Mittbackskollegan Andreas Granqvist hade lika svårt att finna ord för det som hänt som så många andra:

– Jag vet inte vad man ska säga. Det är så tråkigt. Att folk gör sådana här saker mot oskyldiga människor.

Vänsterbacken Martin Olsson var också bestört.

– Det var tufft. Det som hände där borta. Man försöker att inte tänka på det när matchen börjar, men det är galet, det är det.

Marcus Berg var tagen av tragedin.

– Helt sjukt. Det var svårt att somna. Svårt att stå här och prata om det nu.

– Zlatans familj bor ju där, sedan finns det ju svenska landslagstjejer där. Det handlar inte bara om svenskar… det är hemskt i vilket fall. Känns som att det kan hända överallt. Sjukt.

Landslagets presschef Niklas Bodell:

– Det är klart att alla har påverkats i olika grad och det är klart att alla tycker att det är en fruktansvärd tragedi och har följt nyhetssändningarna och rapporteringen.

– I dag var matchdag och någon gång var man tvungen att svänga om fokus.

Enande kraft

Förbundskaptenen Erik Hamrén tryckte på att spelarna hade möjligheten att ge uttryck för de goda krafterna i matchen på Friends.

– Det Erik pratade om i samband med matchgenomgången var att vi måste försöka se det här som att fotbollen är en enande, god kraft som ska segra över den onda kraften. Vi var alla överens om att så skulle vi se det, så skulle det bli. Den här fantastiska manifestationen, som man ändå kan uppfatta det här som med 50 000 åskådare och svensk seger, var en seger för fotbollen och de goda krafterna, säger Bodell.

John Guidetti håller med.

– Jag vet att Frankrike ska spela sin landskamp borta mot England och jag tycker fotboll är ett bra sätt att bekämpa ondska. Ondska ska inte få finnas, ondska måste bort och fotboll är ett bra sätt att göra det.