Fakta: Martin Svensson

Född: 25 april 1985 i Malmö.

Längd: 185 cm.

Vikt: 70 kg.

Bakgrund: Jujutsu men har även haft stor framgång i bland annat grapplingtävlingar.

MMA-facit: 14 segrar och fem förluster.

Aktuell: Gör UFC-debut i London – där han ställs mot landsmannen David Teymur.

Fakta: David Teymur

Född: 1 maj 1989 i Järfälla.

Längd: 175 cm.

Vikt: 70 kg.

Bakgrund: Främst från thaiboxning, där han är fyrfaldig svensk mästare, VM-trea och nordisk mästare.

MMA-facit: Tre segrar och en förlust.

Aktuell: Gör UFC-debut i London – där han ställs mot landsmannen Martin Svensson.

Fakta: Alexander "The Mauler" Gustafsson om...

...Vad som krävs för att lyckas inom UFC:

– Det gäller att man har elden inombords och att man verkligen har en passion för sporten. Man måste tycka att det är roligt och inte tro att man ska få bältet efter två, tre fajter. Det är en lång väg till toppen och det krävs många uppoffringar och otroligt mycket slit.

...Svenskmötet i London:

– Vi har haft en lång rad svenskar i UFC och det känns väldigt kul att se att vårt lilla land i norr fortfarande levererar grymma fajters på internationell toppnivå. 2015 var ett rätt tufft år för svensk MMA så att både David och Martin har fått sina UFC-kontrakt gör att man känner sig väldigt hoppfull för framtiden.

...Vad man bör tänka på inför debutmatchen i UFC:

– Försök att ha kul grabbar. Det är detta ni har kämpat, svettats och slitit för i alla år. Det gäller att koppla bort allt som pågår utanför ringen. Sen är det bara att köra.

I början av året valde Alexander Gustafsson att lämna landet. Hur länge han blir borta är oklart men målsättningen är tydlig: 29-åringen är i San Diego, USA, för att hitta glöden som försvann med förlusterna mot Anthony Johnson och mot Daniel Cormier.

Intresset för sporten finns dock fortfarande kvar och en sak som den senaste tiden har hamnat i fokus är lördagens svenskmöte i O2 Arena i London, där debutanterna Martin Svensson och David Teymur ställs mot varandra.

– Martin är en väldigt erfaren fajter och en fantastisk grappler (en teknik där man greppar mer än slår, reds. amn.). Men å andra sidan är David i absolut världsklass inom Muay Thai (thaiboxning) och han har flera års erfarenhet i den grenen, säger Gustafsson.

– Jag tror att det kommer att bli en klassisk fajt mellan en stand-up fajter och en grappler.

"Otroligt snabb"

TT: Deras främsta styrkor?

– Jag känner David väl eftersom att vi tränar tillsammans på samma gym när jag är i Stockholm och hans teknik är otroligt snabb och väldigt explosiv, säger Gustafsson.

– Martin tränar ju nere i Malmö så jag vet inte riktigt lika mycket om hur han vanligtvis tränar, men jag vet att han är en grym grappler och är riktigt farlig nere på mattan.

Alexander Gustafsson tror att David Teymur vinner svenskduellen i London. Ett svar som inte baseras på någon sportslig information, utan bara att de är "polare" och tränar på samma gym i Stockholm.

"Har erfarenheten"

David Teymur:

– Jag kommer göra de tekniker som jag vet tar matchen dit den ska, säger han.

TT: Vad avgör?

– Min erfarenhet, min kunskap. Tiden ljuger inte. Jag har den erfarenheten. Jag har varit längre tid i buren än Martin.

Det är, så klart, en åsikt som inte delas av Martin Svensson.

– David har jättemycket rutin och är en superduktig thaiboxare i grunden. Men jag har gått jättemånga matcher, över 20 stycken MMA-matcher, över 300 grapplingmatcher, så jag har också jättemycket rutin. Och jag har rutin i MMA. Min rutin kommer att göra det, och i tredje ronden kommer jag att vinna, säger han.