Efter två raka nollpoängare efter förluster mot Luleå (1–2) och Modo (3–4) vann Djurgården med 4–1 mot borta mot Malmö och tog klivet upp på en slutspelsplats i SHL.

– Vi har varit med i de andra matcherna också, men har inte klarat av att spela i fulla 60 minuter, säger Patrick Thoresen.

Återvände till Djurgården

För norrmannen Thoresen var det säkerligen en extra skön seger. Den 32-årige forwarden har gått mållös i sina åtta senaste SHL-matcher, men 16.53 minuter in i uppgörelsen med Malmö hittade han rätt fram till 2–0.

– Jag vill göra mål så ofta som möjligt, men jag tycker ändå att jag har lirat fram till många lägen för mina lagkompisar sedan uppehållet, säger Thoresen.

Stjärnforwarden kom tillbaka till Djurgården inför denna säsong efter nio år i Nordamerika, Schweiz och KHL. I våras blev han KHL-mästare med St Petersburg, men valde att lämna ligan efter sex säsonger i Ryssland.

– Jag och familjen trivs jättebra i Stockholm. Det är viktigt att de också trivs, säger norrmannen.

Denna säsong har han dock missat en hel del hockey efter att ha blivit avstängd i sju SHL- och CHL-matcher (varav två omvandlades till böter) för sin tackling mot Luleåspelaren Jacob Micflikier i den 13:e omgången. Innan dess hade han en tung start på SHL-återkomsten med två assist på de sex inledande omgångarna.

– Jag tycker att det har gått både upp och ner. Jag hade en jäkla tuff start och det var jobbigt. Men innan uppehållet började jag komma igång igen.

Malmö satte lite nerv i matchen med en reducering knappt halvvägs in på slutperioden.

– Vi har tappat många matcher i tredje perioden, så det är klart att det blir en liten rädsla hos många i laget. Ska det hända igen?

Siktar på topp sex

Så blev det inte. Robin Alvarez, med över 300 matcher för skåningarna, stängde mötet med sitt 3–1-mål och i slutet satte Markus Ljungh 4–1 i tom kasse.

Förra säsongen nådde SHL-nykomlingen Djurgården slutspelskval. Nu är Stockholmslaget på den sjätte och sista kvartsfinalplatsen efter 23 spelade omgångar.

– Vi har satt upp som mål att innan jul ska vi ligga på topp sex. Jag tror att det är ett realistiskt mål, säger Patrick Thoresen.