HV71 var SHL:s största besvikelse under säsongsupptakten, och parkerade länge på näst sista plats i tabellen – med bara hopplösa jumbon Karlskrona bakom sig.

Men på sistone har Jönköpingslaget hittat formen. Att klubben är på rätt väg visade man hemma mot Malmö på fredagskvällen. 6–2 innebär att HV71 nu har tre raka matcher utan förlust.

– Vi har mer energi i laget nu. Spelet börjar sätta sig mer och mer. Vi har fått tillbaka spelare och tränat in oss tillsammans, säger Martin Thörnberg till C More.

Just Thörnberg blev stor huvudrollsinnehavare mot Malmö. 32-åringen, som inför matchen bara gjort ett mål under säsongen, svarade för två fullträffar.

– Det var på tiden. Det har gått lite tungt, säger han.

Det första målet kom i första perioden och innebar 1–1. Den andra kom i tredje och betydde betryggande 5–2. Däremellan spelade han även fram till viktiga 4–1 i slutet av mittakten.

Malmös hopp om poäng släcktes vid ställningen 4–2 i tredje perioden. Då drog Kim Rosdahl på sig ett onödigt matchstraff som innebar att gästerna fick spela fem minuter i boxplay.

– Vi klantar bort det i dag, säger Malmötränaren Björn Hellqvist till C More.