Fakta: De kan vinna Guldgallret

Fem kandidater är framgallrade – en kommer att vinna Guldgallret, utmärkelsen till hockeyallsvenskans bästa junior den här säsongen.

Här är spelarna:

Jonathan Dahlén, Timrå. 18 år, född 1997. Forward.

Jesper Bratt, AIK. 17 år, född 1998. Forward.

Pierre Engvall, Mora. 19 år, född 1996. Forward.

Robin Kovacs, AIK. 19 år, född 1996. Forward.

Olle Alsing, Almtuna. 19 år, född 1996. Back.

Vinnaren presenteras den 28 februari och förutom äran får vinnarens klubb 100 000 kronor till sin ungdomsverksamhet.

Karlskoga verkade inte vilja ge bort något när Tingsryd kom på besök till Nobelhallen. Och varför det? Kampen om de övriga sex playoff-platserna är stenhård.

Fram till sista perioden ledde Karlskoga med 2–1, men Tingsryds starka spurt gav betalt i form av tre mål och 4–2-vinst.

Samtidigt gjorde tabelltrean Oskarshamn vad man kunde för att ha chansen att komma ifatt och förbi sin småländska konkurrent. Pantern ledde hemma med 3–1 men Oskarshamn öste på i slutperioden, vände och vann med 4–3.

Med tre omgångar kvar att spela skiljer det bara två poäng mellan serieledande AIK och tvåan Tingsryd. Inför finalserien över fem matcher ger serieseger hemmaplansfavör i en femte och avgörande match. Vinnaren i serien möter lag 14 i SHL om en plats i högsta serien till hösten.

AIK förlorade borta mot Timrå med 1–4. För Timrå betydde segern att klubben är på åttonde plats – och slutspelsplats – med tre matcher kvar.

Formstarka Leksand säkrade sin medverkan i slutspelsserien via 4–3 i derbyt mot Mora. Efter Andreas Stenes ledningsmål för Mora var det proppen ur för Leksand i andra. Fyra raka mål lade grunden till segern. Leksand är fyra i tabellen, före Almtuna som slog Vita Hästen hemma med 3–2. Karlskoga är sexa och Mora sjua.

Närmast bakom jagar trion Pantern, Vita Hästen och Björklöven.