Fakta: Árnason och Djurdjic osäkra

Det räcker med oavgjort hemma mot serieledande IFK Norrköping på lördag för att Malmö FF ska sluta fyra i allsvenskan, om inte Elfsborg äter upp målskillnaden vid storseger hemma mot Falkenberg.

Om allsvenskans topptrio vinner Svenska cupen till våren får det fjärdeplacerade laget kvala till Europa League nästa sommar. Om nu inte MFF vinner cupen på egen hand, men det har inte klubben gjort sedan 1989.

Mittbacken Karí Árnason har ryggproblem och joggade vid sidan av under MFF:s torsdagsträning. Anfallaren Nikola Djurdjic avstod att träna helt på grund av ljumskproblem. Sannolikt behöver serben genomföra en operation efter säsongen.

Återstår att se om duon sparas till tisdagens Champions League-möte med ukrainska Sjachtar Donetsk på tisdag.

Det skulle nog svida i ögonen på en del MFF-fans om laget, via vinst hemma mot serieledande Norrköping på lördag, spelar guldet till IFK Göteborg. En av skåningarnas största antagonister.

– Varför skulle vi lägga oss? Vi ska vinna matchen, säger högerbacken Anton Tinnerholm.

En fjärdeplats i allsvenskan betyder dessutom ökade chanser till Europaspel även nästa år för Champions League-laget. För den tidigare Åtvidabergsspelaren är det en extra krydda att rivalen Norrköping kan spelas bort från ett guld.

– Jag kommer göra allt för att slå dem. Det har jag alltid gjort, säger han.

MFF-lagkaptenen Markus Rosenberg var utlånad till Halmstad säsongen 2004 när anfallaren tillsammans med nuvarande Norrköpingstränaren Janne Andersson och mittbacken Andreas Johansson endast var 45 minuter från ett SM-guld.

– Det är en speciell sits för Janne och Andreas. Vi var underdogs, ungefär som Norrköping är nu. Det var ingen som hade tippat Norrköping så här högt och på den tiden var det ingen som hade tippat Halmstad så högt, säger Rosenberg, som vann skytteligan på 15 mål det året.