En besviken Christian "Chippen" Wilhelmsson riktade kritik mot medspelare och lagledning efter Mjällbys degradering till division 1 – men fick svar på tal av tränaren Hasse Larsson. I ett sms till Kvällsposten skrev Larsson: "I min värld, när man är ett lag, så vinner man ihop och man förlorar ihop. Skall man gå in på misstag så har jag säkert gjort flera, men det STÖRSTA va när jag lät Chippen spela, för han har varit oduglig. Men det är mitt fel som tog ut honom. Ursäkta att jag är knäckt och inte orkar prata ".

"Chippen" framförde sin kritik på sin Instagram-sida, där han bland annat skrev: "alla måste ta sitt ansvar, både spelarna på planen men kanske framför allt dom som står vid sidan om och ser hur matchbilden är och vilka spelare som underpresterar".

Han skrev även: "Vill gratulera Marcus Lanz och grabbarna i ÖIS för avancemanget! Sett Över 2 matcher så tycker jag att dom spelar en bättre fotboll än oss".

Efter Hasse Larssons sms uppgav den forna landslagsspelaren att ha inte ville säga något mer.

– Jag vill inte tjafsa mer mellan två personer så här. De som tar åt sig vad jag skrev på Instagram får göra det, säger han enligt Kvällsposten.

Den forna landslagsspelaren flög hem från Dubai för att försöka hjälpa Mjällby kvar i superettan, men i kvalet föll Mjällby mot Örgryte, 1–2 totalt.