– Viktigt att få första set. Vi spelar båda med små marginaler och med 1–0 i ryggen kunde jag spela ut, sade Karlsson.

Detta är hans största framgång hittills i singel och än är det roliga inte slut.

– Möter Xu Xin i semi och det ska bli fantastiskt roligt. Jag har bra självförtroende och det är bara ut och köra, menade Karlsson.

Mot Kristian Karlsson kunde Jens Lundquist inte upprepa sitt fantomspel från kvartfinalen då han förpassade regerande olympiske mästaren Zhang Jike ur turneringen.

– Grymt Bland det häftigaste jag varit med om. Jag slog Ma Lin i Pro tour-slutspelet i Kina 2004 när han var världsetta, det kanske var en svårare match, sade Lundquist efter kvartsfinalen.

Karlsson briljerade

Det verkade som han hade svårt att ladda om, speciellt som Karlsson briljerade med ett näst intill felfritt spel.

Vi ska heller inte glömma 18-årige Anton Källberg som verkligen fick sitt genombrott i årets Soc. Det blev visserligen förlust i kvarten mot regerande Soc-mästaren Fan Zhendong men det var inte mycket som skiljde spelarna åt.

– Han är betydligt säkrare än jag och jag gör tyvärr lite fler enkla misstag, erkände Källberg krasst.

Enkla misstag avgjorde

Anton Källberg låg under med 0-3, men arbetade sig in i matchen och reducerade till 2-3. Det märktes att Fan Zhendong var skärrad och han tvingades till en timeout i mitten av sjätte set.

– Det var egentligen bara två bollar som Anton gjorde två enkla misstag på som skiljde honom från att få till ett avgörande set, menade sportchefen Anders Johansson.

Att svensk pingis har något stort på gång märks och i flera matcher har svenskarna verkligen skärrat kineserna.