För Joel Lundqvist är det en självklarhet att delta i Mustaschkampen – även om han inte är särskilt förtjust i sin nyanskaffade skapelse.

– För tillfället undviker jag att titta mig i spegeln. Men kanske kan man skrämma någon motståndare, skrattar den 33-årige centerstjärnan.

Ordnade två poäng

Oavsett anledning satte han i alla fall skräck i Linköping och blev till slut den som ordnade två poäng i den fartfyllda bortarysaren.

Först tryckte Joel in ledningspucken fram till 1-0 i första perioden – sedan assisterade han läckert Lukas Bengtsson fram till 3-2 bara tre sekunder före förlängningens slut.

Därmed är hete Lundqvist uppe i elva mål och tolv assists – totalt 23 poäng efter 22 omgångar.

En enorm skillnad mot förra hösten, då han kände sig seg och ur form.

– Dels var jag inte alls lika bra som jag är nu och så spelade jag i en helt annan omgivning. Min kedja var ju mer defensiv så det var mycket kämpa och sarg ut.

Att lira i förstalinan med Ryan Lasch och Mats Rosseli Olsen är något helt annat förstås.

– För första gången på länge var jag helt skadefri i somras och kunde förbereda mig på bästa sätt. Därför känner jag mig starkare och rörligare än jag gjort på länge.

"Bättre än ifjol"

Succén fortsatte även med Tre Kronor nyligen och som det ser ut just nu är det Frölunda och Skellefteå som gör upp om seriesegern.

– Visst ser det bra ut, men det är väldigt långt kvar. En dålig vecka gör att man kan tappa massor. Samtidigt är vi bättre än i fjol, med fyra jämnare femmor där vi inte står och faller med någon.

Mötet mot Linköping var underhållande med mängder av chanser och storspel av målvakterna – David Rautio (LHC) och Lars Johansson (Frölunda).

Men också många märkliga utvisningar – totalt 18 utvisningsminuter för LHC och 14 för Frölunda.

– Ibland var det helt ofattbart, men det var ju lika för båda lagen, kritiserar hemmalagets Niklas Fogström.

– Vi borde inte ha fått spela fem mot tre i sista perioden, mycket tuffa utvisningar för Linköping, erkänner Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Där satte Spencer Abbott 2-1 till gästerna, innan Jakob Lilja kvitterade 27 sekunder före slutet. Det räckte till en poäng för östgötarna mot serieledaren.