De nio högst rankade damspelarna i världen och sju av de tio främsta herrarna är på plats i Eriksdalshallen i Stockholm. Favorittrycket ligger förstås på kineser. Världstvåan Fan Zhendong är regerande singelmästare i SOC och har med sig en färsk seger från Polens världstourtävling. I damsingel jagar världsettan Liu Zhiwen, också nybliven segrare i Polen, revansch för fjolårsförlusten mot världstvåan Zhu Yuling.

Från svenskt håll saknas skadade Li Fen, Europamästarinna 2013. Hennes direktplats i damsingel tas i stället av Linda Bergström och hon har sällskap av Matilda Ekholm.

I herrsingel är nyblivna EM-bronsmedaljören Pär Gerell och Kristian Karlsson direktkvalificerade. I dubbel går Kristian Karlsson/Mattias Karlsson och Matilda Ekholm/Stina Källberg in direkt.

Övriga hänvisas till kvalspel för att slå sig in i turneringen.

Jens Lundqvist, Viktor Brodd, Jon Persson, Mattias Karlsson, Carl Ahlander-Johansson, Anton Källberg och Harald Andersson är vidare från första dagens kvalspel i herrsingel. I damsingeln vann Huda Mustafa och Michaela Karlsson sina matcher, den senare på walkover.