Fakta: NHL-slutspelet

Åttondelsfinaler (bäst av sju matcher).

+ Washington–Philadelphia, 3–0 i matcher (Nästa match: Philadelphia, onsdag).

+ Pittsburgh–NY Rangers, 2–1 (New York, torsdag).

+ Tampa Bay–Detroit, 3–1 (Tampa Bay, torsdag).

+ Florida–NY Islanders, 1–2 (New York, onsdag).

+ Dallas–Minnesota, 2–1 (Minnesota, onsdag).

+ St Louis–Chicago, 3–1 (Chicago, torsdag).

+ Anaheim–Nashville, 1–2 (Nashville, torsdag).

+ Los Angeles–San Jose 1–2 (San Jose, onsdag).

Tampa Bay har kopplat greppet om åttondelsfinalserien mot Detroit efter 3–2 i den fjärde åttondelsfinalen. Ett mål i numerärt överläge av Ondrej Palát grusade Detroits hopp, som var högst påtagligt efter att Darren Helm reducerat till 2–1 och Gustav Nyquist sedan kvitterat i tredje perioden.

Men med Jonathan Ericsson utvisad för en crosschecking på Palát pressade Tampa på för ett segermål, och fick det när Palát styrde in en hård passning från Jonathan Drouin.

Överlag slog Detroits utvisningar hårt mot laget, där även de första två målen, båda av Tampas Nikita Kutjerov, gjordes i power play.

Frustrerad Zetterberg

Detroit hade å sin sida svårt att lyckas prestera i sina fyra numerära överlägen.

– Det är frustrerande. Vi passar i stället för att skjuta och när vi borde skjuta, då passar vi, säger Henrik Zetterberg till Detroit News. Vi fortsätter att göra samma sak gång på gång.

Nu har Tampa Bay ledningen med 3–1 i åttondelsfinalserien som avgörs i bäst av sju matcher, och chansen att avancera i slutspelet om de vinner på hemmaplan natten till fredag, svensk tid.

I New York besegrade Pittsburgh Rangers med 3–1, vilket innebär att Pittsburgh nu leder sin åttondelsfinalserie med 2–1.

"Inte tillräckligt bra"

Sidney Crosby gjorde sitt andra mål under slutspelet när han gjorde 1–1-målet i andra perioden, medan Matt Cullen och Kris Letang också gjorde varsitt i den tredje.

För Rangers stod Rick Nash för det enda målet, matchens första.

Henrik Lundqvist hade att göra i Rangersmålet. Pittsburgh vann skottstatistiken med 31–17.

– Mycket var bra, men överlag så tror jag inte att det här var tillräckligt för att besegra Pittsburgh Penguins just nu. Det krävs att alla gör en väldigt stark match, säger han till New York Post.