Fakta: Hopplandslagets väg till Rio

Maj: Troligen nationshoppning i Rom, senare i månaden klart med deltagande i S:t Gallen.

Juni: Nationshoppning i Rotterdam.

Juli: Söderstrand matchar det tilltänkta OS-laget i Falsterbo och spikar truppen. Efter det väntar nationshoppningen i Dublin.

Augusti: OS-hästarna flygs till Rio de Janeiro från Liège i Belgien den 4. Fyra dagar senare reser ryttarna. Första rundan i lagtävlingen och det individuella kvalet är 14 augusti.

Det är "silly season" för ridsporten just nu, men det brådskar att köpa in sig i hästar för svenska ryttare och deras intressenter. Sista dagen för att registrera ägarskap, helt eller delvis, är på fredag.

Om så sker kan hästen delta i OS i Rio de Janeiro i augusti. Efter fredag går det inte att ny- eller omregistrera hästar till spelen i Brasilien, dit det svenska hopplaget kvalificerat sig.

Enligt Söderstrand jobbar två OS-aktuella ryttare med att få svenskt "pass" för varsin häst.

"Teknikaliteter"

– Det är lite teknikaliteter kvar att lösa så jag kan inte säga något innan det blir helt klart, men det ska bli klart innan fredag, säger han.

TT: Vilka ryttare handlar det om?

– Jag kan inte säga det heller. Då bombarderar ni den ryttaren med frågor och det finns risk att det inte blir något avtal och det vill vi inte.

Lindelöw sålde

Nyligen gick Henrik von Eckermann in som delägare i topphästen Cantinero, som till större delen ägs av Qatar Armed Forces.

Rolf-Göran Bengtsson (Unita Ask), Malin Baryard Johnsson (Corporal), Angelie von Essen (Tinkabell) och Charlotte Mordasini (Romane du Theil) har alla ägarandel i sina hästar och kan koncentrera sig på satsningen mot OS.

Peder Fredricson har sedan tidigare svenskägda hästar.

Douglas Lindelöw hade varit mer eller mindre given i OS-laget om han inte efter en segdragen tvist med delägare tvingats sälja Casello till tyske stjärnan Ludger Beerbaum. Lindelöw är en av ryttarna som skulle behöva en topphäst, så även Alexander Zetterman.