Karlsson, av många betraktad som världens främsta ishockeyback och två gånger tilldelad Norris Trophy som NHL:s bästa försvarsspelare, senast i somras, ligger bra till att få utmärkelsen på nytt.

I natt visade lagkaptenen på nytt vad han betyder för laget från den kanadensiska huvudstaden. Drygt halvvägs in i första perioden täckte Karlsson skott, följde med upp i kontringen och frispelade landsmannen Zibanejad, som drog Bostons målvakt Tuukka Rask och sköt 1–0 med en backhand.

Boston kvitterade tidigt i mittperioden och det blev inga fler mål under ordinarie matchtid.

I slutet av förlängningen var Bostons Loui Eriksson centimeter från att avgöra. Men pucken träffade ribban och i det efterföljande anfallet, med 38 sekunder kvar, avgjorde Mark Stone för hemmalaget sedan han snappat upp en retur på Karlssons slagskott.

Karlsson är fyra i poängligan med 45 poäng på 42 matcher och tvåa i assistligan med sina 36 framspelningar, en mindre än Patrick Kane. Karlsson är dessutom i klar ledning i backarnas poängliga, sju poäng före John Klingberg.

Anton Strålman spelade fram till två mål, bland annat segermålet i förlängningen när Tampa vann med 3–2 borta mot Vancouver.

Patric Hörnqvist inledde målskyttet för sitt Pittsburgh som vann mot Montreal med 3–1 på bortaplan.

Och Melker Karlsson blev en av sex målskyttar när San Jose körde över Toronto med 7–0.