Inte för inte är Tyskland en av de stora nationerna när det kommer till fälttävlan, även den rätt modifierade inomhusvarianten.

Ingrid Klimke har varit med förr, flerfaldig mästerskapsmedaljör som hon är. Det visade hon i Friends.

Hon kom direkt från tävlingarna i Stuttgart, var snabbast av alla över stockar, tunnor, halmbalar, hinder och vad det nu var för fantasirika hinderkreationer inne i arenan. Det gav traktorn som förstapris och eftersom hon hade rätt kompetenta lagkompisar även lagsegern.

Lindbäck fyra

Och svenskarna?

Bara trea i lagtävlingen efter Tyskland och Australien/Nya Zealand men Linda Algotson hade häng på en pallplats som fyra och Lindbäck landade precis bakom.

– Det var jättehäftigt. Jag visste inte riktigt hur han skulle ta det här. Publikstödet vibrerade redan ute på framridningen, men jag tyckte att hästen (Fairnando) verkligen fokuserade och var med mig hela vägen runt, säger Algotson efter debuten i Friends.

Lindbäck, på Easy to Love, gav sig själv chansen men rev oxern. Det kostade fyra straffsekunder – och så var kvällen förstörd.

– Det kostade mig segern, säger han.

Ludwig Svennerstål kom tolva på Aspe och Sandra Gustafson 13:e med Kaminskij.

Gärna en serie

– Jag är bara nöjd om jag vinner. Jag missade de två sista svängarna. Det är hem, träna, komma tillbaka och göra det bättre, säger han.

På en två punkter är samtliga svenska landslagsryttare överens. De kommer hemskt gärna tillbaka. De ser hemskt gärna att fälttävlan inomhus slår igenom på allvar och att det leder till en serie över vintern i Sverige.

– Jag skulle gärna komma hem till en inomhussäsong om tävlingarna håller samma kvalité som i Friends, men det kanske inte blir lika lätt för andra arrangörer, säger Englandsbaserade Svennerstål.