Sett till bollinnehav och målchanser var inte resultatet helt rättvist. Det svenska laget hade problem med det egna spelet och var i stora delar av matchen hårt tillbakapressat.

"Skitmatch", skrek förbundskaptenen Håkan Ericson när slutsignalen hade gått, och förklarar sig efteråt:

– Det var mycket känslor som kom ut efter den här extremt struliga veckan. Vi har lite tur som får med oss segern. Vi möter ett bra lag som spelar ett aggressivt försvarsspel. Vi skäms inte över segern men vi hade givetvis velat spela bättre, säger Ericson till TV12.

Även Krafth saknades

Ericson har under veckan tvingats byta ut fem spelare från ursprungstruppen. På tisdagsmorgonen stod det också klart att Emil Krafth inte kunde spela på grund av lårproblem.

Djurgårdens Kerim Mrabti blev matchhjälte när han bredsidade in bollen mot bortre stolpen i den 72:a minuten efter en passning från inhopparen Arber Zeneli.

– Det var ett bra mål. Men vi gjorde ingen bra match, spelade slarvigt. Att vi lyckas vinna en sån här match på bortaplan visar att vi har en bra grupp, säger Mrabti.

Segern kan räcka långt

Det nya U21-landslaget går till vinteruppehåll som obesegrat i EM-kvalet efter tre segrar och en oavgjord match.

– Att vi vinner en sån här match kan räcka långt. Jag är extremt nöjd med tanke på den här tuffa veckan då spelare kom och gick. Det kändes väldigt viktigt att få avsluta året på ett bra sätt, säger Ericson och berättar stolt om U21-landslagets framgångsrika år.

– U21-landslaget, det gamla och det nya, har de två senaste åren spelat 26 matcher, vunnit 21 och har bara förlorat två matcher.

På tv-reporterns fråga om vilka spelare som borde hyllas extra, svarar Ericson:

– Anton (Cajtoft) som fick hålla nollan och Gustav Engvall, som varit sjuk och bara hunnit träna en dag. Han spelar hela matchen och sprang nog mest av alla.