Ronda Rousey, som varit kampsportens stora kvinnliga fixstjärna de senaste åren, slogs ut i den andra ronden sedan Holly Holm träffat henne med en spark i huvudet.

Redan i den första ronden i matchen var Holly Holm den klart dominerande och träffade med flera slag som fick Ronda Rousey att börja blöda.

Det är Ronda Rouseys första förlust på 13 matcher. Rousey har helt dominerat sin viktklass och jämförts med boxaren Mike Tyson eftersom hon bara tagit 64 sekunder på sig att avgöra de tre senaste matcherna. Men nu är hon detroniserad av Holly Holm som därmed över titeln i bantamviktsklassen.

– Det var mycket blod, svett och tårar, men det var det verkligen värt, säger Holly Holm efter matchen.

Ronda Rousey har varit UFC:s största och bäst betalda stjärna och även blivit en populärkulturell ikon genom roller i flera filmer. Hon utsågs nyligen till världens bästa kvinnliga idrottare genom alla tider av tv-bolaget ESPN.

Efter matchen fördes Ronda Rousey till sjukhus för läkarvård, vilket är rutin efter en knockout. Hon är "fysiskt okej, men förkrossad", uppger UFC:s ordförande Dana White till ESPN.

Stormatchen avgjordes inför hela 56 000 åskådare i Melbourne, nytt publikrekord för UFC.