Segerhästarna var i tur och ordning Thaitec, Nothing But Class och Snabba Cash.

Samtliga tre vann efter ledning från start till mål. Samtliga sju V75-vinnare vann för övrigt från spets.

Enkla segrar

– Jag är helt slut. Man måste hänga med på varje travsteg Thaitec tar. Det var väldigt nära galopp i sista kurvan och jag vågade inte ens andas. Men han klarade det och vann sedan lätt med krafter kvar, kommenterade Peter Untersteiner efter vinsten i V75-2.

Nothing But Class blixtstartade till spets i Gulddivisionen och vann väldigt enkelt.

– Jag har inte kört många hästar som är snabbare från start än honom. Han är extremt explosiv. När vi fick ledningen slappnade han sedan av och var närmast lat. En härlig häst som får startat på i guld i vinter, sade Untersteiner.

Snabba Cash öppnade första kilometern på 1.13,0 men kunde ändå vinna lätt.

– En mycket kapabel häst som fått den tid han behöver. Jag vill passa på och tacka ägarna stall Speediablo som haft tålamodet. De har varit hästägare hos mig i 28 år och den här segern värmer, sade Untersteiner.

Sonen stoppade vinstraden

Det kunde ha blivit ytterligare en vinst med Carabinieri men det satte sonen Johan stopp för. I den första V75-avdelningen var West Wing för bra i spets och vann med en halv längd.

– Jag är ändå nöjd med Caribineri. Han kämpade på väldigt bra utvändigt om Johans häst. Nu laddar vi om för ett Paris, hästen har ett perfekt lopp på Vincennes under Prix d’Amerique-dagen. Men då får nog Johan köra, han kan banan och startsystemet bättre än jag, sade Peter.

Far och son är tuffa konkurrenter på tävlingsbanan men hjälps ofta åt med praktiska saker.

– Jag är 55 år och har haft några riktigt fina år. Men det har tagit mig 20 år att komma till toppen, jag brinner för det här och vill verkligen vara kvar här uppe länge till, sade Peter.

Untersteiner körde in drygt en halv miljon kronor men har ännu inte riktigt nått upp i fjolårets siffror då stallets hästar tjänade nästan 23 miljoner kronor. Det saknas bara drygt 400 000 kronor. Men Peter startar 15 hästar på Jägersro på onsdag och Åby på torsdag. Rekordjakten går vidare.