Fakta: Avgörandet i PGA-slutspelet

Tävlingen på East Lake, Georgia, är den sista av fyra i PGA-slutspelet, dit endast 30 spelare är kvalificerade.

Totalpoängen har räknats om efter Fedex Cup-rankningen inför tävlingen, där en seger ger 2 000 poäng, en andraplats 1 200 och en tredjeplats 800. Det betyder att de fem första på rankningen har allt i egna händer och tar hem slutspelets prischeck på 10 miljoner dollar – drygt 90 miljoner kronor – om de vinner på East Lake. Henrik Stenson vann totalsegern 2013, medan Jordan Spieth vann förra året.

Ställningen, topp 10:

1) Dustin Johnson, USA, 2 000 poäng.

2) Patrick Reed, do, 1 800.

3) Adam Scott, Australien, 1 600.

4) Jason Day, do, 1 440.

5) Paul Casey, England, 1 280.

6) Rory McIlroy, Nordirland, 1 120.

7) Jordan Spieth, USA, 960.

8) Russell Knox, Skottland, 800.

9) Emiliano Grillo, Argentina, 640.

10) Jimmy Walker, USA, 480.

Fakta: Ryder Cup

Efter tre raka segrar för Europa avgörs nästa vecka Ryder Cup på Hazeltine, Minnesota.

USA:s lag: Dustin Johnson, Jordan Spieth, Patrick Reed, Jimmy Walker, Phil Mickelson, Brandt Snedeker, Brooks Koepka, Zach Johnson plus kaptensvalen Rickie Fowler, JB Holmes och Matt Kuchar. Den tolfte och sista spelaren tas ut på söndag.

Europas lag: Henrik Stenson, Rory McIlroy, Justin Rose, Sergio Garcia, Danny Willett, Andy Sullivan, Matthew Fitzpatrick, Chris Wood, Rafa Cabrera Bello plus kaptensvalen Martin Kaymer, Lee Westwood och Thomas Pieters.

Herrgolfen har två stekheta veckor framför sig. Först avgörandet i PGA-slutspelet Fedex Cup på East Lake i Georgia, därefter Ryder Cup-slaget mellan USA och Europa på Hazeltine i Minnesota.

Jordan Spieth är titelförsvarare den här veckan, men var på förlorarsidan i Ryder Cup-debuten på Gleneagles i Skottland för två år sedan. Det förklarar också vad världsfyran helst vill vinna innan säsongen är över.

– Om jag kunde välja just nu: Ryder Cup. Det är en trofé som jag som bara har sett baksidan av – och det gjorde ont, säger amerikanen.

– När vi satte oss på planet hem var det en tom känsla. Vi vill inte att det ska hända igen.

Johnson leder miljonjakt

Inför PGA-slutspelets sista deltävling, som inleds på torsdagen, ligger 23-årige Jordan Spieth på sjunde plats av de trettio spelare som är kvar och slåss om segerchecken på tio miljoner dollar. Leder gör landsmannen och världstvåan Dustin Johnson, en nyckelspelare i USA:s Ryder Cup-lag nästa vecka.

Fortfarande återstår dock kampen om en plats i USA:s lag, eftersom kaptenen Davis Love III presenterar sitt sistaval först på söndag kväll. Världsjuan Bubba Watson är en av spelarna som fortfarande inte är uttagna och jagar en plats i det stjärnspäckade amerikanska laget.

Stenson vilar inför Ryder

Bland övriga namn som slåss om den sista platsen märks Justin Thomas och Daniel Berger. Spieth spelade med just Watson, Thomas och Berger i en träningsrunda på Hazeltine under måndagen.

– Man kunde se hur mycket var och en av dem ville vara där. Jag tror att de blev ännu mer sugna av att vara på plats.

En sliten Henrik Stenson beslutade för ett par veckor sedan att vila sig i form inför Ryder Cup. Den enda spelaren i det europeiska laget som är kvar i PGA-slutspelet är nordirländaren Rory McIlroy.