Växjö, svenskt mästarlag 2015 men beskedligt hittills i höst, stormade in i Malmös zon från start och stannade där under stora delar av första perioden. 1–0-ledningen i den första pausen – Tuomas Kiiskinen efter 7.34 – var i underkant.

Statistiken visade att Växjö testade Malmös målvakt Oscar Alsenfelt 17 gånger, medan Smålandslagets Viktor Andrén bara behövde göra fem räddningar.

– Jag hade önskat att pausen var 15 minuter längre. Vi hade mycket att gå igenom. Vi sätter oss själva i problem med för dåliga passningar i egen zon och håller inte positionerna när Växjö sätter snurr, sade Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Trots att Malmö satte fart i andra perioden fortsatte fallet. Först klev Robert Rosén, poängkung i SHL 2011–12, mellan hemmaförsvararna och tråcklade in 2–0 – hans blott andra mål och femte poäng för säsongen, efter fem matcher utan utdelning.

– Det är klart att jag kan bättre. I de senaste matcherna har det ändå känts lättare i ben och skalle så jag hoppas det kan vända nu, sade Rosén.

När sedan Geoff Platt avslutade kyligt i friläge till 3–0 orkade Malmö inte resa sig.