Modo gjorde den första periodens enda mål genom Maxim Lapierre. Det var annars Växjö som dominerade matchen – hemmalaget vann skottstatistiken med 15–1 – men gästernas duktige målvakt Jonatan Bjurö höll tätt.

När Modo sedan ökade till 2–0 genom 18-årige Jesper Lindgren i numerärt överläge efter blott 38 sekunders spel av den andra perioden började de tillresta bortasupportrarna hoppas på en skräll.

Men Växjö fortsatte att trumma på och 8.48 in i mittenperioden orkade inte Bjurö hålla emot längre. Josh Hennesey sköt från nära håll, Bjurö lämnade retur och Hennesey tryckte in pucken. Växjös kvittering kom i powerplay när målskytten Lapierre satt i utvisningsbåset. Calle Rosén sköt och Joakim Hillding styrde in pucken, mer eller mindre omedvetet.

– Jag såg inte ens att han sköt, men alla mål räknas, sade Joakim Hillding till C More.

Den tredje perioden blev avvaktande, men avgörandet kom efter 11.08. Maxim Lapierre fick inte bort pucken framför eget mål, den hamnade i stället rakt i gapet på Patrik Lundh som slog till direkt.

– Det kändes som att vi spelade bra hockey under 60 minuter, vi var inte så oroliga trots underläget. Vi har bra självförtroende i laget, sade segerskytten.