Det började annars lite skakigt för Sverige. Li Fen verkade inte trivas i pingishagen och hennes självförtroende var långt ifrån vad vi är vana vid.

Fen lyckades till slut samla sina nerver och vinna med 3–1 i set efter 13–11 i de två sista seten mot Eline Loyen.

Matilda Ekholm var motsatsen och spelade med stor säkerhet. I tre raka set mot Lisa Lung såg Matilda till att Sverige gick upp till 2–0 i lagtävlingen.

– Jag var i underläge i första set men vann ett par lätta poäng på mina servar och när jag hittade mitt returspel så blev det ganska enkelt på slutet, säger Matilda Ekholm.

I den sista singelmatchen låg Linda Bergström under med 1–2 i set mot Nathalie Marchetti, men tappade bara 11 bollar i de två sista och kunde därmed säkra den svenska matchsegern.

– De möttes på EM i en hård match som Linda vann knappt, så det var starkt av henne att vända underläge, säger Matilda Ekholm.

Förutsättningarna inför kvalavslutningen är att vid vinst med minst 3–1 mot Ungern i januari så kan det bli gruppseger och direktavancemang till lag-EM i Luxemburg nästa år. Skulle Sverige bli tvåa i gruppen väntar playoff senare i vår.