Inför säsongen värvade Luleå ordentligt, men säsongsinledningen har inte motsvarat mångas höga förväntningar då laget just nu är ganska långt ifrån att tävla i tabelltoppen.

– Vi har haft problem med att kunna hålla en hög nivå i 60 minuter, säger Stefan Nilsson.

Starten av matchen mot jumbon Karlskrona, som kom till spel med en överraskande bortapoäng mot Färjestad i bagaget, höll en hög nivå för Luleås del. Redan efter knappt två minuters spel kunde Craig Schira sätta pucken i nät efter att ha fått utmärkt hjälp av sina lagkamrater med att skymma sikten för Karlskronas målvakt Patrick Gailbraith.

Efter det att Jacob Micflikier utökat ledningen och skottvinst med 15–3 såg Luleå i första paus ut som en solklar vinnare i Karlskrona den här kvällen.

Effektivt powerplay

Karlskrona har så här långt i SHL fått mager utdelning under de minuter man spelat i numerärt överläge. Men helt plötsligt slog man till med två raka powerplaymål och var ikapp Luleå. Visserligen tog Luleå omgående tillbaka ledningen men Karlskrona började bestämma mer och mer över skeendena ute på isen och hade inför den tredje perioden klar chans på poäng.

– Den här gången gick vi ned oss i nivå under den andra perioden och drog på oss utvisningar, säger Nilsson.

Sigalet avgjorde

Poängchansen för Karlskrona var uppenbar ända fram till det att halva tredje perioden spelats. Då var det Luleås tur att få prova på spel fem mot fyra och utdelningen lät inte vänta på sig. Backen Jonathan Sigalet avgjorde matchen.

– I och med att vi ägde två av tre perioder tyckte jag att vi vann rättvist. Vi lyfte oss efter en blek match senast mot Linköping, säger Stefan Nilsson.

Karlskronas assisterande tränare Torbjörn Karlsson pekar på ett återkommande bekymmer för nykomlingen.

– Återigen släpper vi in billiga mål och det är inte godkänt. Det är en ganska jämn match men sättet vi släpper in mål på håller inte i längden, så är det bara.