Fakta: Fem omtalade övergångar i Tyskland

+ Mats Hummels, från Dortmund till Bayern München

Återvänder efter åtta år i Dortmund och bildar Tysklands överlägset bästa mittbackslås med Jerome Boateng.

+ Renato Sanches, från Benfica till Bayern München

Europamästare med Portugal och fotbollsvärldens mest omtalade tonåring. Briljant, trots en enda säsong som seniorspelare.

+ Mario Götze, från Bayern München till Dortmund

Återvänder med svansen mellan benen efter att ha flyttat mellan klubbarna för tre år sedan. Kan han hitta sin fantastiska högstanivå igen?

+ Mario Gomez, från Fiorentina till Wolfsburg

Skytteligavinnare och mästare i Turkiet. 26 ligamål gav Gomez en comeback i landslaget och EM-spel. En målgaranti.

+ Ousmane Dembélé, från Rennes till Dortmund

En fantastiskt snabb ytter som öste in mål under sin första seniorsäsong i Frankrike. Förväntas göra stort avtryck.

Svenskar i Bundesliga

Emil Forsberg, RB Leipzig

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach

Albin Ekdal, Nabil Bahoui, Hamburg

Alexander Milosevic, Darmstadt

Pierre Bengtsson, Mainz

Jiloan Hamad, Hoffenheim

Branimir Hrgota, Eintracht Frankfurt

Pengarna flödar som aldrig förr i den tyska ligan. Ett nytt tv-avtal och stora försäljningar har gett de 18 klubbarna möjlighet att spendera otroliga summor på nyförvärv. Enligt tyska nyhetsbyrån DPA har det lagts omkring 4,2 miljarder kronor på nya spelare. En summa som krossar det tidigare rekordet, och då är augusti inte över ännu.

Mest skamlöst har Dortmund agerat. Ruhr-tyskarna sålde Mats Hummels, Ilkay Gündogan och Henrich Mchitarjan för 850 miljoner kronor och kontrade direkt med att spendera över miljarden på Mario Götze, André Schürrle, Marc Bartra, Raphaël Guerreiro, Sebastian Rode, Ousmane Dembélé... och listan bara fortsätter. Dortmund har spenderat mer pengar än självaste Bayern München den här sommaren.

Överraskande nog är det Dortmunds tränare Thomas Tuchel som är mest negativ till sommarens frikostighet.

– Marknaden är galen. Priserna har spårat och det är inte hälsosamt, då vi tappar relationen med folket som går på matcherna. Vi måste vara väldigt rädda om det. Om det bara handlar om ego, om pengar, så tappar vi det. Det här är folkets sport, säger 42-åringen enligt ESPN.

För Bayern ser det annorlunda ut. De har för vana att ta sina jättetrupper och jogga hem ligaskölden, men står inför en utmaning. Pep Guardiola har lämnat för England och på tränarbänken sitter Carlo Ancelotti. Dessutom har de spetsat truppen med tidigare nämnde Hummels och Portugals underbarn Renato Sanches, vilket lär räcka för att åtminstone hålla jagande Wolfsburg, Mönchengladbach och Schalke stången.

– Vi har ett fantastiskt lag och ska försöka vinna varje tävling vi är med i, säger Ancelotti självsäkert.