Tidningen konstaterar att amerikanskan bara var 0,32 sekunder efter Aregawi. Samtidigt påpekar den att det inte är klart om Simpson kan komma att tilldelas guldet i efterskott. BBC rapporterar att det inte finns något som tyder på att Aregawis VM-lopp, där brittiskan Hannah England kom fyra, är under granskning.

Alla de stora, internationella nyhetsbyråerna har också rapporterat om Aregawis avstängning. Tidningen The Guardian skriver att ryktena har snurrat kring friidrottsstjärnan en tid. Samtidigt konstaterar den att det är ovanligt att ett positivt dopningsresultat blir offentligt innan det gjorts ett B-test.

Enligt Guardian finns starka indikationer på att det under de närmaste veckorna kan komma fler avslöjanden om att Etiopienfödda friidrottare har testat positivt för dopning.

Norska Aftenposten kallar beskedet "bomben" medan norska OS-hoppet på 1 500 meter Ingvild Måkestad Bovim talar om ett "chockbesked".

– Jag läste tidigare i dag en artikel om att flera testat positivt efter att de äntligen har haft dopningstester i Etiopien. Då är väl hon (Aregawi) en av dem, säger Måkestad Bovim till Dagbladet.