Ward SHL-debuterade i tisdags borta mot Frölunda, förlust 3–4.

Den gången hade han otur med studsarna och slutade som förlorare.

Starten på torsdagens bortamatch mot Djurgården var heller ingen höjdare.

Luleåforwarden Toni Rajala slog ett felpass i egen zon och heta hemmacentern Markus Ljungh tackade, tog emot och sköt 1–0 redan efter 2.42.

Jobbig start

Det var hemmalagets första skott på mål.

– Det är klart att det är lite jobbigt att få det så pass tidigt. Framför allt när jag hade lite otur med studsarna i förra matchen och den här också tog på vår back. Då tänkte man "vad är det frågan om", sade Ward som egentligen är utlånad till allsvenska Asplöven den här säsongen.

Men när förstavalet Joel Lassinantti, andremålvakten Daniel Larsson och trean Filip Gustavsson alla är skadade så har Ward fått rycka in.

Efter kallduschen i början var det slut på Luleåbjudningarna.

Hemmastarka Djurgården tilläts bara skjuta 16 skott på mål.

Tränaren Joakim Fagervall var nöjd efteråt, och tror att skadekrisen på målvaktssidan har fått det underpresterande laget att skärpa till sig.

– I samma veva som vi började tappa målvakter så har vi fått ihop gruppen. Jag tycker att vi från första början stämplar in på ett bra sätt, även om deras ledningsmål är olyckligt, sade Fagervall.

Släkten är värst

Luleå kvitterade i första perioden genom ex-djurgårdaren Cristopher Mastomäki, 18 år, som gjorde sitt livs första SHL-mål. Han skapade själv chansen när han vann pucken, spelade fram den till Karl Fabricius som sköt och på returen var Mastomäki hetast.

Brendan Mickelson sköt segermålet efter 7.16 av den andra perioden – ett mål som godkändes först efter videogranskning.

Hemmapubliken var upprörd när Luleås Anton Hedman var framme och hackade på hemmamålvakten Mantas Armalis, men bedömningen var att Mickelsons skott var inne före dess.

Luleå närmar sig nu slutspelsstrecket. Från niondeplatsen skiljer det sex poäng till sexan Färjestad, som har en match mindre spelad.

Djurgården förlorade sin andra raka match och missade chansen att kliva upp på slutspelsplats.