Washington ser allt bättre ut och laget har många hot offensivt – är helt enkelt en jobbigt svårläst motståndare för de andra lagen i ligan.

Bäckströms mål mot Winnipeg, hans åttonde för säsongen, kom vid ställningen 2–2 mitt i den andra perioden. 28-åringen höll klubban i isen vid den bortre stolpen och stötte in Nate Schmidts smarta passning.

– Jag försökte bara tajma (inåkningen). Först trodde jag att Schmidt skulle skjuta, så jag försökte bara åka mot kassen och förhoppningsvis få tag på returen, men han såg mig och slog en bra passning. Han läser spelet väldigt bra, så jag blev inte överraskad, säger Bäckström till nhl.com.

Assistpoäng också

Mot Winnipeg spelade den svenske centerstjärnan även fram till Alexander Ovetjkins 2–2-mål i powerplay. Och 28-åringen har nu gjort 18 poäng på lika många matcher, efter att ha missat säsongsinledningen.

Marcus Johansson spelade fram till Washingtons två avslutande mål i matchen. Bland annat till lagets poängkung hittills i höst, Jevgenij Kuznetsov (8+16), som fastställde slutresultatet i den tredje perioden.

Lundqvist utbytt

Efter att ha vunnit nio raka matcher har New York Rangers nu förlorat två av de senaste fyra matcherna. Montreal vann med hela 5–1 och tog över ledningen i Eastern Conference från Rangers.

Den svenske målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist släppte in fem av 24 skott och byttes ut i mitten av tredje perioden.

– Vi måste spela bättre mot en så stark motståndare och det gäller mig med, det är inget snack om saken. Vi får alla ta oss i kragen till nästa match, säger han till aftonbladet.se.

Daniel Sedin svarade för två assist när Vancouver besegrade Minnesota med 3–2 och gick upp på fjärde plats i NHL:s poängliga.

– Det betyder inget att vara där uppe i poängligan, vi måste börja vinna matcher för att hänga med de andra lagen, säger Sedin till expressen.se.