Fakta: Så spelas DC-matchen

Fredagens singlar (danska namn först): Andreas Bjerrehus–Markus Eriksson, Frederik Nielsen–Mikael Ymer.

Lördagens dubbel: Nielsen och Thomas Kromann–Johan Brunström och Fred Simonsson.

Söndagens singlar: Nielsen–Eriksson, Bjerrehus–Ymer.

Fakta: Sveriges DC-vinster mot Danmark

3–2 i Helsingborg 2013.

3–2 i Köpenhamn 1995.

5–0 i Lund 1994.

5–0 i Köpenhamn 1986.

4–1 i Stockholm 1957.

4–0 i Båstad 1950.

4–1 i Stockholm 1939.

Källa: Svenska tennisförbundet.

Mikael Ymer är 17 år då han kliver in i tennisens stora lagturnering. I danska Slagelse spelar han andrasingeln och ställs mot den rutinerade danske ettan Frederik Nielsen.

– Han spelar mycket serve och volley, den värsta typen av motståndare för mig eftersom jag inte får någon tid. Jag måste hålla huvudet kallt och ha tålamod, säger Ymer.

– Men jag tror det kommer bli en svår uppgift för honom att spela på sin högstanivå i en femsetare, jag får bara avvakta tills jag får mina öppningar.

TT: Hur många femsetare har du spelat själv?

– Noll.

"Inte bara jag"

Det var bara några veckor sedan som Mikael Ymer gjorde debut på ATP-touren med en knapp förlust i Stockholm Open.

– Det var skönt att få debuten ur vägen. Jag vet att Elias räddade Sverige för två år sedan. Många förväntar sig att jag ska göra likadant. Men jag har alltid gillat tuffa utmaningar och det är ju inte bara jag, säger han.

– Hur resultatet än blir kommer det att bli en väldigt speciell helg för mig. Det är ett väldigt stort steg i min karriär.

Sverige har mött Danmark sju gånger i Davis Cup. Alla har slutat med blågula segrar. De första fem kan beskrivas som rena utklassningar men de två senaste – 1995 i Köpenhamn och 2013 i Helsingborg – var betydligt jämnare än tidigare. Resultat som 4–0, 4–1 och 5–0 blev bara ett par 3–2-vinster.

"Vi är bättre"

Nu väntar en ny duell med Danmark.

Och förbundskapten Fredrik Rosengren är säker på sin sak: Dagarna på västra Själland kommer resultera i en ny svensk seger.

– Vi är bättre, även om vi inte kan slå oss för bröstet för vi är jävligt långt ifrån världens bästa nationer. Men vi är i alla fall bättre än danskarna, säger han.

– Men det lär inte bli någon lätt match för det. Tennis ska alltid spelas och det är många faktorer som spelar in i en Davis Cup-match, det har vi sett många gånger. Davis Cup-nerverna är brutala. Spelarna är spända hela tiden och det är därför så många krampar.