– De andra lagen bör ta oss på allvar, nu ska vi köra på fram till jul, sade Zanetti till C More och fortsatte:

– Vi har ett lag som kan gå hela vägen (i slutspelet), jag kommer inte göra några planer förrän i maj.

SHL:s poängkung Anton Rödin spelade fram Zanetti, som hittade en lucka mellan benskydden på Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-kassen, 3.40 in i den chansrika fjärde perioden.

– Rödin är en toppspelare i ligan och slår en grym passning, lyckligtvis hittade jag en lucka mellan benen, säger kanadensaren.

Stenlunds första

Båda lagen kom till matchen med dokumenterad fin form – Brynäs hade fyra raka trepoängare och gästerna tre raka segrar. Självförtroendet på topp alltså, och matchens två första mål var snygga.

Gästernas 19-årige forwardstalang Kevin Stenlund fixade första. Han bröt in från vänster, höll undan för några motståndare och överlistade Bernhard Starkbaum i Brynäskassen.

– Jag försökte bara ta mig runt backen och sedan improvisera, sade Stenlund efter sitt första SHL-mål i höst.

Brynäs 1–1-mål efter 7.34 av andra perioden var inte helt olikt Stenlunds fullträff. Jesper Ollas fick pucken i egen zon, avancerade över hela banan och sköt ett smart välplacerat skott. HV71-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel var rejält skymd och pucken smet in vid hans vänstra stolpe.

– Jag försökte hitta någon, men tyckte inte att jag kunde göra det och det var mycket trafik framför målet, sade Ollas om säsongens femte nätrassel.

Vrana gjorde comeback

HV 71 spelade bra under stora delar av matchen och skapade flera fina chanser i den fjärde perioden. Med lite bättre skärpa hade laget fått med sig bonuspoängen hem till Jönköping.

– Vi gör en bra bortamatch, lite olyckligt i förlängningen, surt att vi inte får med oss bonuspoängen, sade tränaren Johan Lindbom.

Petr Vrana gjorde comeback i Brynäs efter att ha blivit skadad, mot just HV 71, den 26 september.